Auditing

Met onze IT audits kunt u proactief risico’s beheren, voldoen aan compliance-eisen en de prestaties van uw IT-omgeving verbeteren.

Onze ervaren auditors analyseren uw systemen grondig, identificeren zwakke punten en geven waardevolle adviezen om uw IT-processen te optimaliseren.

Groen pijl naar beneden in huisstijl WebMatics
Groen pijl naar beneden in huisstijl WebMatics

Waarmee kan WEBMATICS helpen?

 • Allround IT audit

  Onze auditors analyseren uw IT-infrastructuur tot in detail, identificeren zwakke punten en geven waardevolle …

 • Cybersecurity audit – pentest

  Is jouw bedrijf voorbereid op cyberdreigingen? Laat WEBMATICS u begeleiden met een grondige cybersecurity audit en pentest.

 • Microsoft 365 audit

  Wordt uw Microsoft 365-omgeving nog wel optimaal onderhouden? Gebruikt u alle functionaliteiten …

 • Website audit

  Van de laadsnelheid tot de navigatie, van de contentkwaliteit tot de SEO-vriendelijkheid, elk aspect …

Zekerheid nodig?

Audit gewenst!Audit gewenst!

Neem onmiddellijk contact
op met onze experts

Waarom kan een audit nuttig zijn?

 • Grondige evaluatie: Een onafhankelijke IT-audit biedt een diepgaande analyse van alle aspecten van uw IT-infrastructuur, inclusief hardware, software, netwerken en processen.
 • Identificatie van zwakke plekken: Door middel van een grondige audit kunnen potentiële zwakke plekken en kwetsbaarheden in uw IT-systemen worden geïdentificeerd, waardoor proactieve maatregelen kunnen worden genomen om ze te versterken.
 • Risicobeheer: Door de risico’s binnen uw IT-omgeving te identificeren, stelt een audit u in staat om effectieve risicobeheerstrategieën te implementeren, waardoor de kans op ongeplande downtime, gegevensverlies of beveiligingsincidenten wordt geminimaliseerd.
 • Optimalisatie: Naast het identificeren van zwakke plekken, biedt een allround IT-audit ook waardevolle inzichten in hoe processen binnen uw IT-infrastructuur geoptimaliseerd kunnen worden. Door inefficiënties te identificeren en stroomlijningsmogelijkheden aan te geven, kunt u de operationele kosten verlagen, de productiviteit verhogen en de algehele efficiëntie van uw IT-omgeving verbeteren.
 • Praktijkgerichte evaluatie: Een pentest biedt een evaluatie die gericht is op realistische scenario’s, waarbij de beveiligingsmaatregelen van uw systemen worden getest onder omstandigheden die vergelijkbaar zijn met echte aanvallen.
 • Kwetsbaarheden blootleggen: Door kwetsbaarheden bloot te leggen voordat kwaadwillende actoren dat doen, stelt een pentest u in staat om proactief beveiligingslekken te dichten en de algehele cyberweerbaarheid van uw organisatie te verbeteren.
 • Compliance en regelgeving: Een pentest kan ervoor zorgen dat uw systemen voldoen aan wettelijke vereisten en regelgeving.
 • Optimalisatie van hulpmiddelen en functies: Een onafhankelijke audit van Microsoft 365 kan helpen bij het identificeren van onbenutte functies en hulpmiddelen binnen het platform, waardoor u de waarde van uw investering maximaliseert.
 • Beveiligingscontrole: Een audit kan ervoor zorgen dat de beveiligingsinstellingen binnen Microsoft 365 correct zijn geconfigureerd en up-to-date zijn, waardoor de bescherming van gevoelige gegevens wordt verbeterd en de kans op gegevensverlies wordt verkleind.
 • Gebruikersbeheer: Door gebruikersactiviteit te analyseren en toegangsrechten te beoordelen, kan een Microsoft 365-audit helpen bij het verbeteren van gebruikersbeheerpraktijken en het verminderen van het risico op ongeautoriseerde toegang tot gegevens.
 • Verbeterde gebruikerservaring: Een website-audit kan helpen bij het identificeren van knelpunten in de gebruikerservaring, zoals trage laadtijden, ontoegankelijke inhoud of verwarrende navigatie, waardoor u deze kunt aanpakken en de tevredenheid van gebruikers kunt verbeteren.
 • SEO-optimalisatie: Door de SEO-vriendelijkheid van uw website te evalueren, kan een audit helpen bij het identificeren van kansen om de zichtbaarheid en rangschikking in zoekmachines te verbeteren, waardoor u meer organisch verkeer kunt genereren.
 • Veiligheidscontrole: Een website-audit kan potentiële beveiligingsrisico’s identificeren, zoals zwakke punten in de code, verouderde software of ontbrekende beveiligingsmaatregelen, waardoor u proactieve maatregelen kunt nemen om de integriteit van uw website te waarborgen en de gegevens van gebruikers te beschermen.