Uw Microsoft 365 omgeving beveiligen

Wij beveiligen uw Microsoft 365 omgeving voor maximale bescherming en gemoedsrust. Als Managed Security Service Provider (MSSP) nemen wij de verantwoordelijkheid om uw Microsoft 365 platform te versterken tegen cyberdreigingen.

Groen pijl naar beneden in huisstijl WebMatics
Groen pijl naar beneden in huisstijl WebMatics

Waarom Microsoft 365 beveiligen?

Het beveiligen van uw Microsoft 365 omgeving is van cruciaal belang omdat dit platform een centrale rol speelt in het beheer van e-mails, bestanden en computers binnen uw organisatie. Microsoft 365 vormt de ruggengraat van moderne, zakelijke communicatie en samenwerking, waardoor het een aantrekkelijk doelwit is voor cyberaanvallen.

Door uw Microsoft 365 omgeving adequaat te beveiligen, beschermt u niet alleen gevoelige bedrijfsgegevens, maar minimaliseert u ook het risico op datalekken, ransomware en andere bedreigingen die de continuïteit kunnen verstoren.

Grijze pijl naar beneden in huisstijl WebMatics

Nood aan beveiliging?

Groene pijl naar boven in huisstijl WebMatics

Microsoft 365
Security Hardening

Hieronder kan u enkele methoden terugvinden om uw Microsoft 365 omgeving te gaan beveiligen. Echter is dit nog maar het topje van de ijsberg en staat cybersecurity niet stil. Wilt u weten hoe uw omgeving ervoor staat? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Activeer MFA voor alle gebruikersaccounts binnen Microsoft 365. Dit voegt een extra beveiligingslaag toe door gebruikers te verifiëren via meerdere identificatiemethoden, zoals een wachtwoord en een verificatiecode via een mobiele app of SMS.

Implementeer een beleid voor sterke wachtwoorden. Gebruik indien mogelijk passwordmanagers om sterke en unieke wachtwoorden te genereren en op te slaan.

Configureer SPF en DKIM voor uw domein(en) in Microsoft 365 om e-mailspoofing en phishing te voorkomen. SPF (Sender Policy Framework) specificeert welke servers namens uw domein(en) e-mails mogen verzenden, waardoor het moeilijker wordt voor spammers om valse e-mails te versturen. DKIM (DomainKeys Identified Mail) voegt een digitale handtekening toe aan uitgaande e-mails, waardoor ontvangers kunnen controleren of een e-mail daadwerkelijk afkomstig is van uw domein(en) en niet is gewijzigd tijdens verzending. Door SPF en DKIM correct te configureren, versterken we de authenticatie van e-mails en verlagen we het risico op phishing-aanvallen tegen uw organisatie.

Gebruik data-encryptie binnen Microsoft 365 om gevoelige informatie te beschermen, inclusief e-mails en bestanden die worden opgeslagen en gedeeld.

Binnen Windows-omgevingen kunt u BitLocker gebruiken, een ingebouwde encryptietool, om harde schijven en andere opslagapparaten te versleutelen. Dit beschermt de gegevens op deze apparaten, zelfs als ze fysiek worden gestolen of verloren gaan.

Stel ATP in voor Microsoft 365 om e-mailbijlagen en koppelingen te scannen op verdachte activiteiten. ATP kan helpen bij het detecteren en blokkeren van phishing-pogingen en malware.

Met voorwaardelijke toegang binnen Microsoft 365 kunnen we de beveiliging van uw organisatie versterken door toegangscontroles te baseren op specifieke voorwaarden en scenario’s. Door gebruik te maken van voorwaardelijke toegangsbeleidsregels, zoals locatie van de gebruiker, type apparaat, gebruikersgroep of risiconiveau, kan u bepalen welke gebruikers toegang krijgen tot welke resources binnen Microsoft 365.

Voorbeeldscenario’s voor voorwaardelijke toegang zijn onder meer het vereisen van multifactorauthenticatie (MFA) voor interne / externe gebruikers, het blokkeren van toegang vanaf onbekende of ongeautoriseerde locaties, of het vereisen van een beveiligde apparaatstatus voor toegang tot bedrijfsgegevens.

Door voorwaardelijke toegang te implementeren, kunnen we de beveiliging van uw Microsoft 365 omgeving aanpassen aan de dynamische behoeften van uw organisatie en bedrijfsgegevens beter beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en bedreigingen.

We controleren alle adminrollen binnen Microsoft 365 om het aantal (globale) beheerders te verminderen. Door deze controles kunnen we overmatige privileges identificeren en optimaliseren, wat de algehele beveiliging van uw IT-omgeving verbetert. Ons doel is om het aantal beheerders te verminderen en strikte toegangscontroles te implementeren, zodat uw organisatie veilig blijft tegen potentiële bedreigingen.

Zwarte pijl naar beneden in huisstijl WebMatics

Al onze Microsoft 365 diensten

Witte pijl naar omhoog in huisstijl WebMatics