Netwerkbeveiliging

Bescherm uw bedrijf tegen cyberaanvallen en datalekken met onze uitgebreide netwerkbeveiligingsoplossingen. WEBMATICS biedt geavanceerde beveiligingsmaatregelen om uw netwerk te beschermen tegen bedreigingen van buitenaf.

Groen pijl naar beneden in huisstijl WebMatics
Groen pijl naar beneden in huisstijl WebMatics

Uw netwerk beveiligen?

Het bedrijfsnetwerk vormt het kloppende hart van veel organisaties. Zonder een goed functionerend netwerk kunnen bedrijven niet efficiënt werken. Daarom is het van essentieel belang om het netwerk optimaal te beveiligen en continu te monitoren. WEBMATICS begrijpt dat een veilig netwerk de basis vormt voor bedrijfssucces. We bieden geavanceerde netwerkbeveiligingsoplossingen en proactieve monitoring om bedrijven te beschermen tegen cyberdreigingen en downtime.

Grijze pijl naar beneden in huisstijl WebMatics

Beveiliging gewenst!

Groene pijl naar boven in huisstijl WebMatics

Actuele cyberdreigingen

Hacking technieken zoals trojans, spyware, phishing en ransomware, worden gebruikt door hackers om toegang te krijgen tot systemen, gegevens te stelen of schade aan te richten. Hieronder een overzicht van meest voorkomende cyberdreigingen:

Een Trojan horse (Trojaans paard), of kortweg Trojan genoemd, is kwaadaardige software die zich vermomt als legitieme software. Wanneer een gebruiker deze geïnfecteerde software installeert, krijgt de aanvaller toegang tot het systeem. Trojans kunnen verschillende schadelijke activiteiten uitvoeren, zoals het stelen van gegevens, het installeren van andere malware of het openen van een backdoor op het systeem.

Spyware is software die stiekem gegevens verzamelt over een gebruiker of systeem zonder medeweten of toestemming. Deze gegevens kunnen variëren van internetactiviteit en zoekgeschiedenis tot persoonlijke informatie zoals wachtwoorden en bankgegevens. Spyware wordt vaak gebruikt voor spionage, identiteitsdiefstal en marketingdoeleinden.

Eavesdropping, of afluisteren, verwijst naar het onderscheppen en beluisteren van communicatie tussen twee partijen zonder hun medeweten. Dit kan gebeuren via netwerkmonitoring of door toegang te krijgen tot onbeveiligde communicatiekanalen, zoals openbare wifi-netwerken.

Phishing is een techniek waarbij aanvallers zich voordoen als betrouwbare entiteiten, zoals banken of bedrijven, om gebruikers te lokken tot het verstrekken van gevoelige informatie zoals wachtwoorden, creditcardgegevens of persoonlijke informatie. Phishing-aanvallen worden meestal uitgevoerd via valse e-mails, websites of berichten.

Ransomware is een vorm van malware die bestanden op een systeem versleutelt en vervolgens losgeld eist van de gebruiker om de bestanden te decoderen. Deze aanvallen kunnen aanzienlijke schade aanrichten aan individuen en organisaties door bestanden ontoegankelijk te maken totdat het losgeld is betaald.

Malware is een overkoepelende term voor kwaadaardige software die is ontworpen om schade toe te brengen aan een computer of netwerk. Wormen zijn zelfstandige programma’s die zichzelf kunnen repliceren en verspreiden via netwerken, terwijl virussen zich hechten aan legitieme programma’s en zich verspreiden wanneer deze programma’s worden uitgevoerd.

Een Distributed Denial of Service (DDoS) aanval is een cyberaanval waarbij een grote hoeveelheid verkeer naar een website of netwerk wordt gestuurd, met als doel het overbelasten van de servers en het veroorzaken van downtime. Dit maakt de dienst onbereikbaar voor legitieme gebruikers.

Wachtwoordaanvallen zijn methoden om ongeautoriseerde toegang te verkrijgen tot accounts door wachtwoorden te raden of te stelen.

  • Bruteforce-aanvallen proberen systematisch alle mogelijke wachtwoordcombinaties totdat de juiste is gevonden.
  • Sniffers zijn tools die gegevens kunnen onderscheppen, inclusief wachtwoorden, die over een netwerk worden verzonden.
  • Keyloggers registreren elke toetsaanslag van een gebruiker om wachtwoorden en andere gevoelige informatie te stelen.

Belangrijke beveiligingsoplossingen

SIEM

Een SIEM (Security Information and Event Management) is een krachtige cybersecurity-oplossing die bedrijven helpt bij het verzamelen, analyseren en interpreteren van beveiligingsgegevens en gebeurtenissen in real-time. Door logs en data van verschillende systemen en apparaten te centraliseren, kan een SIEM verdachte activiteiten detecteren en potentiële bedreigingen identificeren. Het stelt organisaties in staat om proactief te reageren op beveiligingsincidenten, compliance-eisen te handhaven en de algehele beveiliging van hun IT-infrastructuur te verbeteren. Ontdek vandaag nog hoe een SIEM-oplossing uw bedrijf kan beschermen tegen cyberdreigingen en gegevenslekken.

Groene pijl naar boven in huisstijl WebMatics

SOC

Een SOC (Security Operations Center) is een centraal commandocentrum (binnen een organisatie) dat verantwoordelijk is voor het bewaken, detecteren, analyseren en reageren op cybersecurity-incidenten. Het SOC gebruikt geavanceerde beveiligingstechnologieën en tools, zoals SIEM-systemen en threat intelligence, om verdachte activiteiten te monitoren en potentiële bedreigingen te identificeren. Het SOC-team bestaat uit cybersecurity-experts die 24/7 operationeel zijn en proactief reageren op beveiligingsincidenten om de impact op de organisatie te minimaliseren. Ontdek hoe een SOC uw bedrijf kan helpen bij het verbeteren van de algehele cybersecurity en het beschermen van gevoelige gegevens tegen cyberaanvallen.

Groene pijl naar boven in huisstijl WebMatics

EDR

EDR (Endpoint Detection and Response) is een geavanceerde cybersecurity-technologie die is ontworpen om endpoints, zoals laptops, desktops, servers en mobiele apparaten, te beschermen tegen geavanceerde dreigingen. EDR-oplossingen bieden continue monitoring van endpoint-activiteiten en detecteren verdachte gedragingen die kunnen wijzen op een aanval of inbreuk.

Met EDR kunnen wij snel reageren op incidenten door middel van geautomatiseerde detectie, analyse en responsmogelijkheden. Het verzamelt diepgaande informatie over endpoint-activiteiten, inclusief procesuitvoering, bestandsactiviteit, netwerkverbindingen en gebruikersgedrag, om potentiële bedreigingen te identificeren en te neutraliseren.

Door gebruik te maken van machine learning (AI) en gedragsanalyse, kan EDR onbekende en zero-day bedreigingen detecteren die traditionele antivirussoftware mogelijk niet herkent. Het biedt organisaties een effectieve manier om endpoints te beschermen tegen geavanceerde cyberaanvallen en om de algehele beveiliging van hun IT-infrastructuur te versterken. Ontdek hoe EDR uw organisatie kan helpen bij het verbeteren van endpoint-beveiliging en het verminderen van risico’s op cyberinbreuken.

Groene pijl naar boven in huisstijl WebMatics
Grijze pijl naar beneden in huisstijl WebMatics

Overtuigd?

MS Defender for Office 365

Defender for Office 365 is een geavanceerde beveiligingsoplossing van Microsoft die specifiek is ontworpen om Office 365-applicaties en -gegevens te beschermen tegen diverse cyberdreigingen. Het biedt uitgebreide beveiligingsfuncties om e-mail, bestanden, samenwerkingstools en andere Office 365-services te beschermen tegen malware, phishing-aanvallen en dataverlies.

Hieronder lijsten we enkele belangrijke kenmerken en functies van Defender for Office 365:

Defender for Office 365 biedt uitgebreide bescherming tegen phishing-aanvallen, spam en malware. Het maakt gebruik van geavanceerde algoritmen en threat intelligence om verdachte e-mails te identificeren en te blokkeren voordat ze gebruikers bereiken. Hierdoor wordt de kans verkleind dat gebruikers op schadelijke links klikken of kwaadaardige bijlagen openen.

Defender for Office 365 omvat Safe Attachments en Safe Links-functionaliteit om gebruikers te beschermen tegen schadelijke bijlagen en links in e-mails.

  • Safe Attachments voert real-time analyses uit op bijlagen om te controleren op malware en verdachte activiteiten voordat ze worden afgeleverd bij ontvangers.
  • Safe Links biedt URL-bescherming door te controleren of links veilig zijn voordat gebruikers erop klikken, waardoor phishing-aanvallen worden voorkomen.

De oplossing biedt bescherming tegen e-mailspoofing en impersonation-aanvallen, waarbij aanvallers zich voordoen als vertrouwde entiteiten om gebruikers te misleiden.

Defender for Office 365 maakt gebruik van Microsoft’s wereldwijde threat intelligence-netwerk om nieuwe en opkomende bedreigingen te detecteren en te blokkeren. Het past voortdurend beveiligingsupdates toe om de bescherming te verbeteren.

De oplossing biedt tools voor incidentrespons en automatisering, waarmee beveiligingsteams snel kunnen reageren op bedreigingen, en zo incidenten kunnen onderzoeken en aanpakken.

Groene pijl naar boven in huisstijl WebMatics
Zwarte pijl naar beneden in huisstijl WebMatics

Al onze Cybersecurity diensten

Witte pijl naar omhoog in huisstijl WebMatics